Prantsusmaa president Emmanuel Macron kordas neljapäeval avaldatud intervjuus oma varasemaid kommentaare, et ei välista vägede saatmist Ukrainasse.

„Ma ei välista midagi, sest me seisame silmitsi kellegagi, kes ei välista midagi,“ ütles Macron ajakirjale The Economist, viidates Venemaa presidendile Vladimir Putinile.

„Kui venelased tungivad rindejoonele, kui on olemas Ukraina taotlus - mis täna nii ei ole -, peaksime õigustatult esitama endale küsimuse“ vägede saatmise kohta, lisas ta.

Ühendkuningriigi välisminister David Cameron ütles Kiievi visiidil, et Ukrainal on soovi korral võimalus kasutada Briti relvi, et tabada sihtmärke Venemaal. Paljud NATO riigid on seda varasemalt Ukrainal keelanud teha.

Peskov vastas mõlema poliitiku sõnavõttudele. Macroni kommentaari nimetas ta „väga oluliseks ja ohtlikuks avalduseks“. Ta lisas, et Macroni märkused Prantsusmaa võimaliku osaluse kohta konfliktis kujutavad endast „väga ohtlikku suundumust“.

Cameroni märkusi nimetas Kremli pressiesindaja „järjekordseks väga ohtlikuks avalduseks“

„See on Ukraina konfliktiga seotud pingete otsene eskalatsioon, mis võib potentsiaalselt ohustada Euroopa julgeolekut, kogu Euroopa julgeolekuarhitektuuri,“ ütles Peskov.

Jaga
Kommentaarid