Kui eelmisel aastal saavutasid poolakad Eurovisionil lausa kolmanda koha, siis teisipäeva õhtul tuli leppida finaalist välja jäämisega. Joone alla jäämine oli aga veelgi šokeerivam, sest Poola lauljatari Luna edasipääs tundus olevat justkui kivisse raiutud, sest kihlveokontorid hindasid tema edasipääsulootusi 82% vääriliseks. Selle protsendiga oleks ta pidanud olema esimeses poolfinaalis paremuselt kaheksas.

Luna joone alla jäämine tähendab aga seda, et tehti kuulsa Eurovision Worldi kihlveokontori ajalugu. Nimelt pole antud edetabeli ajaloos ükski nii suure edasipääsuvõimalusega riik varem finaalist välja jäänud. Eurovision World hakkas suurt ennustustabelit koostama 2015. aastal.

Samuti jäi laupäevasest finaalist välja Austraalia, kelle edasipääsus ennustajad nii kindlad polnud. Nimelt napsas Austraalia ennustustabelis viimase ehk 10. edasipääsukoha vaid loetud tunnid enne poolfinaali algust Serbialt ära. Siiski otsustasid žürii ja televaatajad finaali saata ikkagi serblanna Teya Dora.

Artikli ilmumise ajal ennustatakse Eestile teises poolfinaalis samuti viimast ehk kümnendat edasipääsukohta. 5Miinuse ja Puuluubi finaali jõudmise võimalust hinnatakse 70% vääriliseks ehk Eesti number on tunduvalt väiksem kui täna oli Poolal.