Hilli surmast teatas avalikkust tema agent - staažikas näitleja lahkus teise ilma pühapäeva varahommikul. Temaga koos veetsid viimaseid hetki elukaaslane ja kihlatu Alison ning poeg Gabriel, vahendab BBC.

Äsja meie seast lahkunud Hilli tuntuimad rollid olid 1997. aastal Oscari võitnud filmis „Titanic“ (kapten Edward Smith) ja „Sõrmuste isandas“ (kuningas Théodeni). Hilli läbimurderolliks võib lugeda BBC teledraamas „Boys from the Blackstuff“ Yosser Hughesi kehastamist.

Bernard Hill "Titanicus"

Mitmed „Sõrmuste isanda“ näitlejad, nende seas Elijah Wood, Sean Astin ja Billy Boyd, avaldasid kadunud ekraanisõbrale austust sotsiaalmeedia vahendusel. „Me armastame teda. Ta oli kartmatu, ta oli naljakas, ta oli tõre, ta oli tüütu, ta oli ilus,“ märkis Astin.

Ka „Sõrmuste isanda“ režissöör Peter Jackson tegi sotisaalmeediasse Hillile pühendatud järelhüüde. „Raske on ette kujutada maailma ilma Bernard Hillita – öelda, et ta oli elurõõmust pakatav, on alahinnatud. Ta oli üks naljakamaid ja vaimukamaid inimesi, kellega mul on olnud õnn koos töötada.“

Hill on teinud kaasa veel näiteks telefilmis „A Journey in the Life“ (1985), romantilises komöödias „Shirley Valentine“ (1989), ajaloolises seriaalis „Wolf Hall“ (2015 ning vahetult enne surma jõudis ta näidelda seriaali „The Responder“ teises hooajas.

Jaga
Kommentaarid