EADSE on otsuse kirjelduse lahtrisse kirjutatud: sportlasepoolne proovi võtmisest kõrvalehoidmine, sellest keeldumine või mitteosalemine, teatab Õhtuleht.

49-aastane Laasme ise selgitas juhtunut järgmiselt: „Olen juba üle 25 aasta usklik. Mu veendumus on, et ei tohi kellelegi endast midagi anda, muidu kaotan tüki oma hingest.“

Fitnessisportlane lisas, et usulistel kaalutlustel oleks ta saanud dopinguanalüüsi anda vaid süljeproovina.

EADSE juhatuse liige Henn Vallimäe sõnul pole neil veel võimalik täiendavaid selgitusi jagada. „Vastavalt WADA koodeksis artikkel 14.3 esitatud avalikustamise nõuetele ei saa EADSE juhtumit kommenteerida varem, kui on jõustunud apellatsioonikolleegiumi otsus,“ sõnas Vallimäe Delfile.

Laasme sai karistada narkoäri eest

Laasme mõisteti 2014. aastal süüdi suures koguses narkootikumide ebaseadusliku käitlemise eest ja talle mõisteti üheksa-aastane vangistus. Kuna tal oli ka eelneva süüteo eest karistus kandmata, pidi ta vangis istuma üle 11 aasta.

Süüdistuse kohaselt panid jalgpallis tegev olnud Laasme ja vutiklubi Nõmme Kalju ridades Eesti meistriks tulnud Oliver Konsa 2012. aasta novembris Tallinnas ja Harjumaal isikute grupis korduvalt toime suures koguses narkootilise aine ebaseadusliku käitlemise – suures koguses kokaiini ebaseadusliku omandamise, valdamise, veo ja edasiandmise.